Warta Industri

Inverter solar lan prinsip kerjane

2020-04-25
Inverter solar bisa ditetepake minangka konverter listrik sing ngowahi output DC (arus langsung) saka panel solar dadi AC (saiki gantian). Saiki iki bisa digunakake kanggo aplikasi sing beda, umpamane ing kothak sing sregep utawa ing kothak off-grid. Ing sistem fotovoltaik, iki minangka komponen BOS (imbangan sistem) mbebayani, sing ngidini nggunakake peralatan pasokan AC konvensional. Inverters iki nduwe fungsi tartamtu kanggo tatacara PV, kayata nglacak PowerPoint lan perlindungan anti-pulau nganti paling akeh. Yen kita nggunakake sistem energi solar ing omah, pamilihan lan instalasi inverters iku penting banget. Mula, inverter minangka piranti sing dibutuhake ing sistem generasi solar.

Prinsip kerja saka inverter solar yaiku nggunakake kekuwatan sumber DC (kayata panel solar) lan konversi dadi daya AC. Daya listrik sing digawe saka 250 V nganti 600V. Proses konversi iki bisa digayuh dening klompok IGBT (transistor bipolar gerbang insulated). Nalika piranti-piranti solid solid kasebut dibentuk ing bentuk H-bridge, bakal osilasi saka DC menyang AC.

Transformasi langkah-langkah digunakake supaya daya AC bisa dijupuk lan diwenehi panganan ing kothak. Dibandhingake karo inverter karo trafo, sawetara desainer wis wiwit ngrancang inverter tanpa trafo, sing nduweni efisiensi sing luwih dhuwur.


Ing sistem solar inverter, microcontroller sing wis diprogram digunakake kanggo nindakake algoritma kanthi akurat. Pengontrol nggunakake algoritma MPPT (Maksimum Power Point Tracking) kanggo nambah daya output panel solar.